Kosteusvahinko on asukkaan ja taloyhtiön painajainen!

Kosteusvahinkojen ennaltaehkäisy

Kosteusvahinko on asukkaan ja taloyhtiön painajainen!

Suomessa tapahtuu noin 100 vesivahinkoa joka vuorokausi. Vuoto havaitaan usein vasta, kun vahinko on jo mittava. Korjaustyöt tulevat kalliiksi niin asukkaalle, kuin taloyhtiölle.

Kosteusvahinkojen torjunta varhaisessa vaiheessa säästää paljon aikaa ja rahaa. Riskipaikkoja vesivahinkojen syntymiseen ovat mm. astianpesukone, tiskiallas, jääkaappi, lämminvesivaraaja ja kellaritilat.

Asukkaita on syytä muistuttaa, ettei ruokaa saisi kaataa lattiakaivoon eikä vessanpönttöön. Hajulukon puhdistusvastuu on taloyhtiöllä, mutta asukkaan tehtävänä on tukoksen estäminen ja mahdollisesta tukoksesta ilmoittaminen huoltoyhtiölle. Lisäksi on syytä tarkistaa poistoletkut, vesiliitännät ja tulohanojen toimivuus säännöllisesti.

Jotta vahingoilta vältyttäisiin, on hyvä selvittää kunnossapitovastuut myös asukkaille. Putkistoista tai talon rakenteista johtuvat vesivahingot ovat taloyhtiön vastuulla. Suurimmat vahingot aiheuttaa pitkään jatkuneet vuodot. Näkyvää vettä rakenteiden pinnalla ei aina ole, vaikka tilanne olisi jatkunut pidempään. Monet osakkaat eivät tiedä kunnossapitovastuitaan. Taloyhtiö voi olla tilanteen tasalla asennuttamalla jokaisen asunnon riskialttiisiin paikkoihin vesivuotohälytysjärjestelmän.

Langaton vesivuotohälytysjärjestelmä toimii siten, että vuoto- ja kosteusanturit asennetaan asuntojen riskialttiisiin paikkoihin. Anturin havaittua kosteutta, se lähettää huoltomiehelle tiedon vesivahingon vaarasta, sekä sen, mistä asunnosta hälytys tulee. Alarm Kiinteistöturva asentaa vesivuotohälytysjärjestelmiä Päijät-Hämeen alueella. Lue lisää täältä.