Usein kysyttyä

Kameravalvonnan rekisteriseloste

Kameravalvontaa suunniteltaessa on syytä huomioida lainsäädäntö, joka asettaa hieman rajoituksia ja vaatimuksia valvonnalle. Lupavalvontaa ja viranomaismaksuja ei kuitenkaan ole.

Rikoslain mukaan salakatselu ja salakuuntelu on rangaistavaa. Henkilötietolaista johtuen kameravalvonnan tulee olla henkilötietoa käsittelevän toiminnan kannalta asiallisesti perusteltua. Tämän vuoksi kameravalvonta edellyttää rekisteriselosteen, josta tulee käydä ilmi rekisterinpitäjän yhteystiedot, rekisterin käyttötarkoitus ja käsittelyn perusteet, rekisterin tietosisältö, henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja tietojen suojauksen periaatteet.

Rekisteriselosteen laatiminen ei ole hankalaa. Olennaista on miettiä, mikä on kameravalvonnan tavoite (esim. varkauden ja ilkivallan estäminen), mitä tallennetaan (esimerkiksi kuva, tai kuva ja ääni), kenellä kaikilla on pääsy kameravalvontatallenteisiin (lisäksi tieto siitä, luovutetaanko tietoa mihinkään), sekä kauanko tallenteita säilytetään.

Kirjasimme mallin rekisteriselosteesta. Huomioittehan, että korjaatte tiedot juuri teidän kameravalvontaan soveltuvaksi. Mallia ei kannata kopioida suoraan sanasta sanaan, mutta tällä pääsee hyvin alkuun: Tallentavan kameravalvonnan rekisteriseloste malli

Kameravalvonnasta tulee myös ilmoittaa asianmukaisin tarroin ja kyltein.

Taloyhtiössä kameravalvontaan voidaan tarvita asukkaiden suostumus, riippuen kameroiden sijoituspaikasta. Olemme laatineet taloyhtiöille kameravalvontaoppaan, johon olemme keränneet tärkeitä asioita kameravalvontaan liittyen. Ilmaisen oppaan pääset tilaamaan täältä. (Kohta: Huomioitavaa kameravalvonnan käyttöönotossa)

Turvallisuusalan elinkeinolupa

Alarm Kiinteistöturva Oy:llä on Poliisihallituksen turvallisuusalan elinkeinolupa ja koko yrityksemme henkilökunnalla on poliisin myöntämät turvasuojaajakortit.

Turvallisuusalan elinkeinoluvat

Voimassa olevat turvallisuusalan elinkeinoluvat-22.6.2023

Comelit ovipuhelinjärjestelmä, nimikilvet

Linkeistä löydät pohjat Comelit ovipuhelinjärjestelmä nimikilpien tulostamiseen

Vanhempi malli Comelit nimikilpipohja Powercom

Uudempi malli Comelit IKALL nimikilpipohja

IKALL NIMIKILPI Pelkät asunnon numerot

Comelit Ultra, nimikyltti: Ultra Nimikyltti

Comelit Ultra

Comelit Ultra asennus- ja huolto-ohje

Comelit Ultra asennus ja huolto-ohje

Huoneiston palopalovaroittimien käyttöohjeet
Tarrojen ja kylttien sijoitteluohje

Miten tarrat sijoitetaan?

Suosittelemme sijoittamaan hälytyksestä kertovat tarrat postilaatikkoon, sekä ulko-oviin.

Postilaatikossa tarra sijoitetaan laatikon oikeaan alakulmaan. Ovessa tarra sijoitetaan turvalukon yläpuolelle tai noin silmien korkeudelle sille puolelle ovea, jossa lukitus sijaitsee.

Tallentavasta kameravalvonnasta ilmoittavat kyltit ovat pakollisia. Kameravalvonnasta varoittava kyltti tulee olla näkyvällä paikalla siten, että alueella liikkuva henkilö tietää tulevansa kuvatuksi.

Alarm Kiinteistöturvan kohteissa on aina riittävästi tarroja ja kylttejä. Mikäli huomaat, että kohteessamme oleva kyltti on rikki tai tarrat menneet huonoksi, tulemme vaihtamaan ne veloituksetta. Ota yhteys asiakaspalvelu@kiinteistoturva.fi