Palovaroitinjärjestelmä –  asennus, testaus ja huolto

Asikkala, Lahti, Orimattila, Nastola, Hollola, Kouvola, Hyvinkää ja Hämeenlinna

Palovaroitinjärjestelmän asennus

Paloturvallisuus on ensisijainen turvallisuusseikka, johon kiinteistössä on syytä kiinnittää huomiota. Taloyhtiön yleiset tilat ja muut julkiset tilat tulee varustaa palovaroitinjärjestelmällä. Tämä nostaa kiinteistön turvallisuustasoa ja on usein rakennusluvan ehtona.

Palovaroitinjärjestelmä havaitsee palon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin tämä voi pelastaa suurilta vahingoilta. Palovaroitinjärjestelmä havaitsee alkavan palon esimerkiksi varastoissa, parkkihallissa, teknisissä tiloissa jne. Palovaroitinjärjestelmä kytketään sähköverkkoon ja lisäksi järjestelmässä on akkuvarmennus

Alarm Kiinteistöturva tarjoaa palovaroitinjärjestelmien asennuksen, testauksen, sekä säännöllisen huollon. Hankinta on edullinen ja huoltopalvelu pitää kulut hallinnassa ja helpottaa budjetointia. Valitse joko valmis tuotepakettimme, tai suunnitellaan juuri teidän tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.

Palovaroitinjärjestelmän huolto

Paloturvallisuuslaitteista ei ole hyötyä kenellekään, mikäli ne eivät toimi. Toiminta voidaan varmistaa ainoastaan testaamalla ja  huoltamalla laitteet säännöllisesti. Tämä on kiinteistön omistajan / taloyhtiön vastuulla. Huolto on lakisääteinen velvollisuus!

Valitettavasti pelastuslaitos kohtaa tilanteita, joissa tulipalon aiheuttamat tuhot olisi voitu välttää kokonaan tai osittain, mikäli paloturvallisuuslaitteisto olisi ollut kunnossa.

Palovaroitinjärjestelmän huollon voi jättää Alarm Kiinteistöturvan vastuulle edullisella palvelusopimuksella. Huollot tehdään automaattisesti ja vikahuolto voidaan tilata kätevästi QR-koodilla, puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Huoneistokohtaiset palovaroittimet

Huoneistokohtaiset palovaroittimet mielletään usein asukkaiden vastuulle. Sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien toiminnasta ja huollosta vastaa taloyhtiö. Lue lisää vastuunjaosta täältä.

Huomioithan myös, että 2024 laki muuttuu siten, että palovaroittimet, riippumatta siitä ovatko ne sähköverkkoon liitettyjä vai ei, kuuluvat kiinteistön omistajan vastuulle (eli taloyhtiön). Tämä kannattaa jo huomioida ja varautua lakimuutokseen! Lue lisää ajankohtaista tietoa täältä!

Riippumatta siitä kenen vastuulle palovaroittimien asennus kuuluu, on kaikkien etu, että jokaisessa asunnossa on toimiva palovaroitin, ja että niitä on riittävästi. Ainoa tapa varmistua tästä, on palovaroittimien keskitetty hankinta taloyhtiön toimesta. Näin jokaisessa asunnossa on varmasti toimiva palovaroitin, eikä asukkaiden tarvitse vaihtaa itse paristoja. Tämä voi olla hankalaa esimerkiksi vanhuksille.

Alarm Kiinteistöturva asentaa laadukkaat palovaroittimet asuntoihin. Varoittimet on varustettu 10 vuoden litiumparistolla.