Kameravalvonta

Kameravalvonta on tehokas tapa ennaltaehkäistä varkauksia ja ilkivaltaa

Suunnittelemme, huomioimme tietosuojan ja neuvomme tarvittaessa kameravalvonnan rekisteriselosteen luomisessa, asennamme ja huollamme valvontakamerat.

Tutustu myös, miten kameravalvontaa voi hyödyntää integroituna mScales punnituspalveluun.

Kameravalvonta – suunnittelu, asennus ja huolto

Kameravalvontaa voidaan pitää kalliina, mutta sitä se ei enää tänä päivänä ole. Valvontakameroita on markkinoilla monissa eri hintaluokissa ja kameroiden laaduissa on valtavia eroja. Valvontakameroiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomio laadukkaaseen kameraan, jolloin käytössä on kestävä järjestelmä, johon on tarvittaessa saatavilla myös varaosia. Tämä ei ole suoraan pääteltävissä laitteiden hinnasta. Laadukkaan ja kestävän kameravalvontajärjestelmän hinta ei edullisimmillaan juurikaan poikkea matkapuhelimen hinnasta. Heikommat valvontakamerat voivat osoittautua kertakäyttöisiksi.

Sinun ei tarvitse tietää millainen kameravalvontajärjestelmä sopii käyttötarkoitukseesi. Asiantuntijamme ovat apunasi ja osaavat ottaa oikeat asiat huomioon järjestelmän suunnittelussa.

  • Valvontakamera ennaltaehkäisee ilkivaltaa ja varkauksia, koska valvottu alue ei ole houkutteleva kohde.
  • Yhdenkin tuhotyön välttäminen korvaa valvontakameran hinnan nopeasti. Materiaalituhojen tai varkauksien lisäksi siivoustyöt vievät aikaa ja rahaa.
  • Kameravalvontajärjestelmä luo turvallisemman ympäristön.
  • Yrityksen tiloissa voit valvoa myös tärkeitä toimintoja. Livekuvaa ja tallenteita voi katsoa mistä vain, milloin vain.

Kameravalvonta asennettuna Lahti, Päijät-Häme, Helsinki, Kouvola, Hämeenlinna ja Hyvinkää, joko kertamaksulla tai kiinteään kuukausihintaan.

Ennaltaehkäise ilkivalta, varkaudet ja tulipalon aiheuttamat vahingot turvautumalla etukäteen. Kameravalvonta ennaltaehkäisee ilkivaltaa ja varkauksia jo asennettujen kylttien ja tarrojen ansiosta. Mikäli pitkäkyntiset kuitenkin päätyvät kiinteistön alueelle, valvontakameran tallentama kuvamateriaali auttaa löytämään maksajan aiheutuneille tuhoille. Valvontakamera voidaan asentaa piha-alueelle, pyörävarastoon, roskakatokseen jne.

Asentajamme ovat ammattitaitoisia ja omaavat vankan kokemuksen turva-alalta. Kaikille työntekijöillemme on tehty turvaselvitys. Henkilöstömme ei ole vaihtuvaa, vaan meillä on hyvä ja kiinteä työyhteisö. Tunnemme henkilökuntamme.

Taloyhtiön alueella liikkuu paljon ihmisiä. Omaisuustuhot, kuten ilkivalta, töhrintä ja pyörävarkaudet aiheuttavat taloyhtiölle paljon kuluja ja ylimääräistä vaivaa. Valvontakameroiden vaikutus on ennaltaehkäisevä, mutta auttaa myös selvittämään vahinkoja ja löytämään korvausvelvollisen henkilön.

Kameravalvonta tuo asukkaille ja taloyhtiön omaisuudelle turvaa. Valvomattomat alueet ovat ilkivallan tekijöillä tiedossa, eikä valvotut alueet ole sen vuoksi varkaiden suosiossa. Kerrostaloalueilla polkupyörävarkaudet ja sotkeminen on valitettavan yleistä. Myös roskakatoksiin hylätään sinne kuulumattomia jätteitä, joista aiheutuneet kustannukset jäävät taloyhtiölle, mikäli tekijää ei saada kiinni. Ennaltaehkäisemällä varkauksia ja ilkivaltaa, vuositasolla saavutetaan taloudellista säästöä, puhumattakaan säästetystä vaivasta.

Valvontakameroilla kuvataan yleensä aulat, sisäänkäynnit, lastausalueet, parkkipaikan, sekä liiketilojen seinustat. Lisäksi kameroilla voidaan valvoa esimerkiksi teknistä tilaa. Kameroiden avulla mahdollisten rikosten selvittäminen helpottuu, mutta kameroiden ennaltaehkäisevä vaikutus on kiistaton. Kameravalvonta vähentää ilkivaltaa, varkauksia ja hävikkiä.

Valvontakamera ei ole tänä päivänä enää kallis investointi. Kun sinulla on varaa puhelimeen, sinulla on varaa myös kameravalvontajärjestelmään.

Hoidamme suunnittelun, asennuksen ja tarvittaessa huollon Päijät-Hämeen, Kouvolan, Hyvinkään ja Hämeenlinnan alueella. Kameravalvonnan voi ostaa myös kertamaksulla asennettuna.

Voit katsoa kuvaa puhelimeltasi. Kamerat näkevät myös täysin pimeässä.

Kameroita on markkinoilla monen eri hintaisia ja monen laatuisia. Edustamamme merkit ovat laadukkaita ja olemme tarkkoja siitä, että hinta-laatu -suhde on erinomainen. Edustamamme merkit ovat pitkäaikaisia, joka tarkoittaa, että varaosia on saatavilla, eikä järjestelmää joudu uusimaan kokonaan sen vuoksi, että jotain menee rikki.

Huomioitavaa kameravalvonnan käyttöönotossa

Kameravalvonnasta tulee ilmoittaa kylteillä ja lisäksi tulee laatia rekisteriseloste, jos kyseessä on tallentava kameravalvontajärjestelmä. Taloyhtiön hallitus voi päättää ulkoalueiden ja yleisten tilojen valvonnasta, mutta porrashuoneeseen tarvitaan asukkaisen suostumus.

Lainsäädäntö asettaa hieman rajoituksia ja vaatimuksia valvontakameroiden sijoittelussa. Lupamaksuja ja viranomaismaksuja ei kuitenkaan ole.

Valvontakameroilla ei saa syyllistyä salakatseluun tai salakuunteluun. Tämän vuoksi kameroiden käyttö tulee perustella ja siihen tarkoitukseen luodaan rekisteriseloste. Perusteltu syy on esimerkiksi varkauden ja ilkivallan estäminen.

Voit tutustua rekisteriselosteen malliin Usein kysyttä -osiossamme.

Kameravalvonta pilvipalvelu

Alarm Kiinteistöturva tarjoaa valvontakameroiden kuvatallennuksen suoraan pilvipalveluun. Kuvaa voidaan katsoa milloin vain puhelimelta, tabletilta tai läppäriltä. Laitamme laitteet käyttökuntoon ja opastamme käytön.

Tallennus tapahtuu konesaliin Lahdessa. Tiedonsiirtoon käytetään suojattua DNA APN-liittymää, joka on tietoturvallinen suojattu mobiiliverkko, joka takaa turvalliset tietoliikenneyhteydet. Pilvipalvelun avulla kuvatallenteet eivät sijaitse samassa kohteessa kuin valvontakamerat, joka takaa kuvamateriaalin tallennuksen riippumatta siitä mitä tapahtuu.

Pilvipalvelun avulla kameravalvonta saadaan toimimaan myös erilliskohteissa, joissa ei ole turvallista paikkaa tallentimelle. Tällaisia ovat esimerkiksi jätekatokset, venelaiturit, portit / puomit ja väliaikaisratkaisut, kuten työmaat jne.

Kameravalvonta pilvipalveluna on kustannustehokas tapa suojata kiinteistön ja taloyhtiön alueet. Valvonta ja ennaltaehkäisy hoituu keskitetysti.

Meiltä myös Obseron videonhallintaohjelmisto käyttöösi

Obseron on älykäs, luotettava ja salamannopea videonhallintaohjelmisto. Se erottaa väärän hälytyksen todellisesta vaarasta ja kehittyy muuttuvien tarpeidesi mukana.

Mikä ihmeen Obseron? Katso esittelyvideo:

Kameravalvontajärjestelmä hinta

Kameravalvonta neljällä kameralla alkaen 79 e / kk. Hinta sisältää laitteet, asennuksen ja huollon.

Kameravalvonnan asennus- ja huoltopalvelu on mahdollinen Helsingin, Päijät-Hämeen, Kouvolan, Hyvinkään ja Hämeenlinnan alueella.

Usein kysyttyä kameravalvonnasta

 

Yhtiöjärjestyksestä riippuen taloyhtiöihin voidaan asentaa kameravalvonta yhtiökokouksen päätöksellä. Se ei vaadi erillistä viranomaisen lupaa, mutta mikäli kameravalvontaa on kotirauhan piirissä, vaaditaan siihen kaikkien asukkaiden lupa, joita valvonta koskee.

Kotirauhan suojaamat alueet määritellään rikoslaissa ja niitä ovat mm. asunnot, asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisalueisiin lukeutuvat pihat, kuten rivitalon asuntokohtaiset piha-alueet.

Kameravalvontaa ei saa asentaa kuvaamaan suihku- ja saunatiloja, asuntoihin sisälle, asuntojen ikkunoita, parvekkeita tai asukkaiden yksityisiä pihoja. Asukkailta on myös kysyttävä suostumus, mikäli kameravalvonta halutaan järjestää hissiin tai porraskäytävään.

Kameravalvonnasta tulee laatia rekisteriseloste, josta käy ilmi mm. kameravalvonnan peruste ja tallenteiden käyttötarkoitus, mikä määrittää kuka tallenteita voi tarkastella. Lähtökohtaisesti tarkasteluoikeus on ainoastaan viranomaisella, mutta tallenteisiin voi olla pääsy myös esimerkiksi vartijaliikkeellä, isännöitsijällä tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla. Tärkeää kuitenkin on, että pääsy tallenteisiin on mahdollisimman harvalla.

Kameravalvonnasta tulee aina ilmoittaa asianmukaisesti, esimerkiksi kyltillä. Kameravalvonnasta kertovilla kylteillä tai tarroilla on myös käytännön hyöty: ne estävät jo itsessään epätoivottuja vierailijoita. Tallentava kameravalvonta kuuluu henkilötietolainsäädännön soveltamisalaan, koska se tallentaa ja kerää tietoja, kuten ääntä ja kuvia henkilöistä.