Taloyhtiön kameravalvonnan ei tarvitse olla kallis investointi

Kameravalvonta

Taloyhtiön kameravalvonnan ei tarvitse olla kallis investointi

Taloyhtiön alueella omaisuustuhot ovat yleisiä. Ylimääräisiä kuluja ja vaivaa aiheuttavat esimerkiksi ilkivalta ja varkaudet. Kameravalvonta on tehokas tapa ennaltaehkäistä ilkivaltaa ja varkauksia ja auttaa myös selvittämään tapahtumien kulkua jälkeenpäin.

Ei ole tavatonta, että parkkihallin ovessa näkyy kolhuja, sisään on ajettu liian korkealla autolla tai portti on lähtenyt auraajan matkaan. Helsingin Kampissa sijaitsevan kerrostalon seinää on korjattu useampaan kertaan mittavan remontin jälkeen. Syyksi on selvinnyt seinään törmänneet jakeluautot. Lasku jää tällaisissakin tapauksissa usein taloyhtiölle, mikäli syyllistä ei voida tunnistaa. Kameravalvonta auttaa löytämään maksajan tällaisiin korjaustöihin.

Tallentava kameravalvonta edellyttää rekisteriselosteen, jossa selvitetään mitä kuvataan, miksi kuvataan, kenellä on pääsy tallenteisiin ja tieto siitä luovutetaanko tietoja mihinkään. Lisää ohjeita ja huomioitavia asioita kameravalvontaan liittyen, saat tilaamalla ilmaisen kameravalvontaoppaan täältä, kohdasta “huomioitavaa kameravalvonnan käyttöönotossa”.

Yleiseen turvallisuuteen taloyhtiössä voi vaikuttaa ovipuhelimella ja kameravalvonnalla. Näin valvotaan taloyhtiön alueella liikkuvia ihmisiä ja ennaltaehkäistään ilkivaltaa ja varkauksia. Valvontalaitteet saa käyttöön myös kiinteään kuukausihintaan ilman asennusmaksuja. Päijät-Hämeen alueella Alarm Kiinteistöturva toimittaa laitteiston, sekä asentaa ja huoltaa säännöllisesti. Lue lisää täältä.