Vastuu huoneistokohtaisista palovaroittimista

Vastuu huoneistokohtaisista palovaroittimista

Lain mukaan palovaroittimien kiinnittämisestä ja toimintakunnosta vastaa yksin asukas, mutta sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien toimintakunnosta ja huollosta vastaa taloyhtiö. Huoneistossa tulee olla riittävästi toimivia ja oikein asennettuja palovaroittimia. Palovaroittimet voivat olla sähköverkkoon kytkettyjä, tai paristolla / akulla toimivia. Huomioi, että tähän lakiin on valmisteilla muutos, johon on jo syytä varautua!

Tulipalotilanteessa savu täyttää huoneiston muutamassa minuutissa. Savu on tulta vaarallisempaa. Palovaroitin ilmoittaa asukkaille nopeasti vaarasta, jolloin on mahdollista vielä pelastautua tai jopa sammuttaa alkava palo. Palovaroitin voi pelastaa henkiä, mutta vain, jos se toimii!

Palovaroitin tulee uusia säännöllisesti. Mikäli palovaroittimeen kerääntyy pölyä ja likaa, sen toimintakyky heikkenee. Lisäksi paristojen toimivuus tulee testata säännöllisesti. Monille asukkaille paristojen vaihto on mahdoton tehtävä, kuten esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai vanhuksille. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö suositteleekin, että taloyhtiöissä tehdään yhteinen päätös palovaroittimien hankinnasta ja huollosta. Tämä vaikuttaa kaikkien asukkaiden turvallisuuteen.

Alarm Kiinteistöturvan laadukkaat palovaroittimet voidaan liittää verkkovirtaan tai käyttää 10 vuoden sinetöidyllä akulla. Näin asukkaiden ei tarvitse huolehtia paristonvaihdosta ja kaikissa asunnoissa on varmatoiminen palovaroitin. Hankinta voi säästää ihmishenkiä ja lisäksi vähentää olennaisesti materiaalituhoja.

Lue lisää: Palovaroittimet taloyhtiöön

Huoneistojen palovaroittimien kunto voi vaihdella suuresti. Kuvan palovaroittimet ovat Alarm Kiinteistöturvan poistamia, kun taloyhtiöön asennettiin uudet palovaroittimet. Tämän lisäksi aina tulee eteen asuntoja, joissa ei ole palovaroitinta lainkaan.

Katso esite

Ota yhteyttä:

Alarm Kiinteistöturva
Puhelin 0103207180
Sähköposti asiakaspalvelu@kiinteistoturva.fi

Pyydä tarjous: