VSS Väestönsuojan GSM-yhteyden toteutus

VSS Väestönsuojan GSM-yhteyden toteutus

Väestönsuojassa tulee lain mukaan olla puhelinyhteys tai matkaviestimen käytön mahdollistava tekninen järjestelmä. Lankaliittymä on tähän tarkoitukseen melko hintava ratkaisu. Kiinteistön väestönsuojan lankaliittymä voidaan korvata GSM-toistinpaketilla. Vaihtamalla väestönsuojaan GSM-yhteyden, saavutetaan kiinteistössä ajan kanssa merkittävää säästöä. (Kts. Talouselämä 25.1.2023. Lankaliittymän hinta 186,90 euroa / kk)

Myös viranomaiset hyväksyvät GSM-puhelimien käyttömahdollisuuden lankapuhelimen sijaan. Mikäli tilassa ei ole läpivientiä, se voidaan tehdä paineläpiviennillä. Läpivientiä käytetään, kun hitsaus ei ole sallittua, suositeltua tai toivottua.

Paineläpiviennin asentaminen on helppoa myös olemassa olevan putken tai kaapelin ympärille. Väestönsuojan rakenteiden läpi tulee mahdollisuuksien mukaan viedä vain väestönsuojaa palvelevaa talotekniikkaa, eikä esimerkiksi kattoon saa tehdä uppoasennuksia. Myös putkien ja kaapelien läpiviemistä väestönsuojan katosta tulee välttää. Läpivientien on vastattava kestävyydeltään ja tiiviydeltään väestönsuojan suojausastetta ja ne täytyy olla suljettavissa väestönsuojan puolelta. Läpivientien on oltava myös kaasutiiviitä.

Alarm Kiinteistöturva asentaa passiivisia GSM-toistimia Päijät-Hämeen, Kouvolan, Hämeenlinnan, Hyvinkään ja Helsingin alueella.

Lue lisää aiheesta

Pyydä tarjous: