Väestönsuojan puhelinkuuluvuus

Väestönsuojan puhelinkuuluvuus

Väestönsuojassa tulee olla lain vaatima puhelinyhteys ja aiemmin tämä oli mahdollista vain kiinteää puhelinverkkoa pitkin (sisäasianministeriön asetus teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojien laitteiden kunnossapidosta 19 §). Väestönsuojan lankaliittymä voidaan nykyään myös korvata GSM-toistinpaketilla.

Viranomaiset hyväksyvät väestönsuojissa GSM-puhelimien käyttömahdollisuuden kalliin lankapuhelimen sijaan. Kiinteän puhelinyhteyden korvaaminen GSM-yhteydellä tuo kiinteistölle ajan myötä merkittävää säästöä.

Valmis antennipaketti on saatavilla GSM, 2G, 3G ja 4G -tuella. Asennus toteutetaan siten, että ulos asennetaan ympärisäteilevä antenni, jossa on 10 m mittainen kaapeli valmiina ja sisälle asennetaan suuntaava paneeliantenni. Väestönsuojatiloihin saadaan matkapuhelinsignaali passiivisella GSM-toistimella. Passiivisella GSM-toistimella pystytään siirtämään hyvä matkapuhelinsignaali väestösuojansisätiloihin. Koska kyseessä on passiivinen toistin, huonossa antennikentässä signaalin siirtäminen sisätiloihin ei onnistu, eli ulkona on oltava GSM-kenttä.

Alarm Kiinteistöturva asentaa GSM-toistimia Päijät-Hämeen ja Kouvolan alueella. Tyypillisiä kohteita ovat väestönsuojat, kellarit, passiivitalot ja muut tiiviit rakennukset.

Lankaliittymän hinta on jopa 186,90 euroa kuukaudessa! Lue lisää Talouselämä / 25.1.2023 Vaihto nykyaikaiseen GSM-antenniin on taloudellisestikin järkevää.

VSS Väestönsuojan GSM-yhteyden toteutus