Hätäpainikejärjestelmä kouluihin ja koulukyyteihin

Opetusalan työturvallisuus

Hätäpainikejärjestelmä kouluihin ja koulukyyteihin

Oppilailla on havaittu ahdistuneisuutta ja levottomuutta. Opettajien joukossa on paljon alanvaihtajia, osittain turvattomuuden tunteen vuoksi.

On huolestuttavaa lukea artikkeleita kouluissa tapahtuvasta väkivallasta. Tämä voi liittyä oppilaiden väliseen kahakointiin, mutta uhrina voi olla myös koulun henkilökunta. Opettajan tehtävänä on taata turvallinen työ- ja opiskeluympäristö. OAJ on listannut opettajien oikeudet ja velvollisuudet kurinpitotilanteessa. Yhtenä ohjeena on luokkatilojen turvallisuuden parantaminen hälytysjärjestelmällä.

Tähän tarkoitukseen Alarm Kiinteistöturva on suunnitellut koulutiloihin soveltuvan hätäpainikejärjestelmän. Järjestelmä toimii puhelinsovelluksella, jonka jokainen hälytyksen vastaanottaja lataa itselleen. Hätäpainikejärjestelmä säästää resursseja ja luo turvaa.

Sovellus on suomenkielinen ja todella helppokäyttöinen. Järjestelmän hallinta on pääkäyttäjällä. Hallinta on helppoa, mutta mikäli järjestelmässä ilmenisi ongelmia, pääkäyttäjä voi avata yhteyden Alarm Kiinteistöturvalle, ja autamme ongelman ratkaisussa.

Hätäkutsu voidaan tehdä mukana kannettavalla painikkeella, tai painikkeella, joka on kiinnitettynä esimerkiksi luokkahuoneeseen. Hätäkutsun voi tehdä myös puhelinsovelluksella, jolloin ominaisuus toimii myös koulun alueen ulkopuolella. Kun hätäkutsun tekee puhelinsovelluksella, saa muut myös paikkatiedon, josta kutsu on lähetetty.

Esimerkki: Opettaja painaa hätäkutsua. Kaikkien sovelluksen ladanneiden puhelimissa näkyy ponnahdusikkuna “Virtanen Matti hätäkutsu” ja lisäksi summeri soi, esimerkiksi opettajanhuoneessa. Mikäli hätäkutsun lähettänyt henkilö on painanut nappia sovelluksesta, muut työntekijät saavat myös hänen sijaintitiedot.

Hälytys voidaan tarvittaessa ohjelmoida myös suoraan vartiointiliikkeeseen.

Langaton hätäpainikejärjestelmä sisältää yhden mukana kannettavan tai tasoon kiinnitettävän hätäpainikkeen, sekä sovelluksen. Hinta 29,90 € / kk (ALV 0), sekä käyttöönotto ja opastus 290 € (ALV 0)

Lisäpainikkeet 3,90 € / kk

Toistin 10 € / kk (tarvitaan, mikäli koulutilat ovat hyvin laajat / eri rakennuksia)

Katso myös lisätietoa kameravalvonnasta.