Ajoneuvon kameravalvonta; referenssinä hälytysajoneuvot

Ajoneuvon kameravalvonta; referenssinä hälytysajoneuvot

Kanta-Hämeen pelastuslaitos hyödyntää Dahuan mobiilijärjestelmää hälytysajoneuvojen valvomisessa, sekä tapahtumapaikan johtamisessa. Kamerakuva helpottaa taktisten ja teknisten ratkaisujen tekemisessä, kun tapahtumapaikalta saadaan reaaliaikaista tilannekuvaa suoraan hälytysajoneuvoon. Tilanteissa hyödynnetään bodykameroita ja droneja. Kuvaa voidaan seurata keskitetysti johtoautosta ja pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta.

Esittelimme vuonna 2019 Hämeenlinnan Verkatehtaalla palopäällystöpäivillä ajoneuvojen kameravalvontaratkaisut yhdessä Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Tuolloin Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella oli kameravalvonta käytössä 20 ensihoidon ja pelastuslaitoksen ajoneuvossa. Nyt eri yksiköissä ja ambulansseissa kameroita on jo nelisenkymmentä. Kamerat ovat aina päällä. Kameroilla on onnistuttu tehostamaan johtamista ja se on koettu tilannekuvaa parantavaksi työkaluksi.

Kamerajärjestelmän ansiosta palomestari näkee jo etänä, mitä on tapahtunut. Tällainen kattava kamerajärjestelmä ei ole kallis, mutta tarjoaa laajan tietopankin siitä, mihin paikanpäällä tulee varautua. Lue lisää Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen kamerajärjestelmästä Pelastustieto -artikkelista.

Tarjoamamme Dahuan ratkaisu on ainutlaatuinen markkinoilla. Se tarjoaa reaaliaikaisen kuvayhteyden ja turvallisesti suojatun verkkoyhteyden keskusvalvomoon, tapahtumapaikalle ja johtoautoon.

Yhdessä hälytysajoneuvossa ja johtoautossa on keskimäärin neljä valvontakameraa, jotka ovat tyypillisesti tuulilasissa, sivuikkunoissa ja takaikkunassa. Kameroista on omat mallinsa myös autojen ulkopintoihin. Vaativiin olosuhteisiin suunnitellut kamerat on IP6K9K-suojattuja ja niissä on kosteus- ja tärinäsuojatut liitännät.

Dahua tarjoaa kattavan tuotevalikoiman erilaisten ajoneuvojen kuvaustarpeisiin, oli kyse joukkoliikenteestä, arvotavarakuljetuksesta tai mistä vaan.