Kuusi syytä taloyhtiön kameravalvontaan

5 syytä taloyhtiön kameravalvontaan

Kuusi syytä taloyhtiön kameravalvontaan

Taloyhtiön kameravalvonta

Taloyhtiön alueella liikkuu paljon ihmisiä. Asukkaiden turvallisuuden tunnetta lisää se, ettei alueella ole sinne kuulumatonta liikennettä. Harvemmin varkaudet ja ilkivalta toteutuu asukkaiden omasta toimesta, vaan kyseessä on taloyhtiön ulkopuolinen henkilö.

Sen sijaan jätekustannukset nousee usein asukkaiden oman ajattelemattomuuden tai piittaamattomuuden vuoksi. On yleistä, että jätekatokseen hylätään sinne kuulumattomia jätteitä. Pois silmistä, pois mielestä. Tällaiset kustannukset kaatuvat taloyhtiön niskaan, kun tekijää ei saada kiinni.

Miksi taloyhtiön olisi syytä hankkia kameravalvonta?

1. Pyörävarkauksien ennaltaehkäiseminen

Polkupyörävarkaudet kulkevat säännöllisesti nousevassa aallossa. Kesän lähestyessä varkaudet lisääntyvät ja kesä on suorastaan kulta-aikaa. Pyörän omistaja pohtii kuumeisesti mihin pyörän voisi jättää, jotta se olisi huomennakin tallessa. Polkupyörävarkaudet ovat levinnein rikollisuuden muoto koko Euroopassa! Perinteisesti pyöriä anastetaan asuntojen pihoista, taloyhtiöiden pyöräkellareista ja yleisiltä paikoilta. Mikäli varas toteaa, että pyörävarasto tai sen ovi on 24/7 valvottu, varas voi mieluummin etsiä toisen kohteen. Mikäli pyörä varastetaan valvonnasta huolimatta, tekijä tuskin palaa paikalle uudelleen, koska hän on asukkaiden tiedossa.

2. Ilkivallan ennaltaehkäiseminen

Ilkivalta, töherrykset ja muu sotku on omiaan saamaan aikaan lumipalloefektin. Kun yksi maalaus on seinällä, sen viereen saapuu pian toinen. Siisti alue pysyy siistimpänä pidempään. Näin ollen nopea reagointi on tärkeää, mikäli alueella tapahtuu ilkivaltaa. Sotkujen pesu ei ole halpaa lystiä. Kun taloyhtiön alue on siisti ja alueella ilmoitetaan tallentavasta kameravalvonnasta, se ei ole omiaan houkuttelemaan töhrijöitä. Mikäli joku kuitenkin haluaa toteuttaa taiteellisen visionsa taloyhtiön seinään, saa taloyhtiö nopeasti pesukustannuksille maksajan.

3. Parkkialueen suojaus

Hiljainen parkkihalli tai -katos voi vetää puoleensa ylimääräistä oleskelua ja pahimmassa tapauksessa kohteeksi päätyvät siellä säilössä olevat autot. Autoista voidaan varastaa osia tai niitä voidaan naarmuttaa kaikessa rauhassa, mikäli alue ei ole valvottu. Kameravalvonta turvaa taloyhtiön asukkaiden omaisuutta kellon ympäri.

4. Jätekustannukset kuriin

Ylimääräiset roskat ja muuttosiivouksen yhteydessä kertynyt ylimääräinen tavara on helppo hylätä taloyhtiön roskakatokseen. Olipa kyseessä sohva tai akku, se onnistutaan hylkäämään kenenkään huomaamatta taloyhtiön vastuulle. Tällaisista kertyy vuositasolla huomattavat kustannukset. Lieneekö kyseessä asukkaiden tietämättömyys tai välinpitämättömyys. Tällaiset kustannukset saadaan kuitenkin helposti kuriin asentamalla jätekatokseen valvontakamera ja selkeä tiedotus valvonnasta. Tämän jälkeen ylimääräistä jätettä hylkäävät vain he, joilla on varaa maksaa siitä aiheutuneet kustannukset.

5. Turvallisuuden tunne

Nykyaikainen valvontakamera kuvaa erinomaista kuvaa myös pimeässä. Taloyhtiön alue on jatkuvan valvonnan alla. Tallentava kameravalvonta vaatii kuitenkin tietosuojasyistä rekisteriselosteen, johon kirjataan kuka on vastuussa kameravalvonnan laillisuudesta. Rekisteriin kirjataan myös syy valvonnalle (esimerkiksi rikosten ennaltaehkäisy). Tallenteita käsitellään luottamuksellisesti ja turvallisesti ainoastaan käyttötarkoitusta varten. Valvontakameroiden asennuksessa huomioidaan aina asukkaiden yksityisyys, eikä sillä syyllistytä kotirauhan rikkomiseen. Mikäli porrashuonetta halutaan kuvata, se vaatii kaikkien asukkaiden suostumuksen.

6. Säästöä vuositasolla

Kameravalvonta suunnitellaan aina olemassa olevaan ongelmaan. Mikäli taloyhtiön ongelmana ovat kasvavat jätekustannukset, on selvää että kameraa tarvitaan jätekatokseen jne. Oikein suunniteltu kameravalvonta ratkaisee ongelman ja säästää itsensä takaisin nopeasti.

Lataa ilmainen taloyhtiön kameravalvontaopas