Palovaroittimen sijoitus ja määrä – Kuinka monta palovaroitinta tarvitaan?

Palovaroittimet taloyhtiöön

Palovaroittimen sijoitus ja määrä – Kuinka monta palovaroitinta tarvitaan?

Tässä artikkelissa käymme läpi asukkaita usein askarruttavia asioita palovaroittimien määrään ja niiden sijoittamiseen liittyen, kuten: Kuinka monta palovaroitinta asuntoon tarvitaan? Mikä on sopiva palovaroittimien määrä? ja Mihin palovaroitin tulisi sijoittaa?

Palovaroittimien määrä

Lain mukaan palovaroittimia tulisi olla asunnoissa vähintään yksi kappale jokaisen tason tai kerroksen alkavaa 60m2 kohti. Myös kellarikerrokset ja ullakot on varustettava vähintään yhdellä palovaroittimella. On kuitenkin suositeltavaa, että palovaroittimia asennettaisiin vähintään yksi per makuuhuone.

Suosituksen taustalla on mm. matkapuhelimien ja muiden akullisten laitteiden yleistynyt käytäntö ladata niitä esim. sängyn vieressä. Jos laturi tai puhelin ylikuumenee latauksen aikana, se voi aiheuttaa tulipalon. Vaikka nykyaikaisissa latureissa ja puhelimissa on turvatoimintoja, jotka vähentävät tätä riskiä, vialliset laitteet tai väärä käyttö voivat silti aiheuttaa vaaran. Akkupalon riskeistä ja niihin varautumisesta voita lukea lisää täältä.

Tarvittavien palovaroittimien määrä voi olla hankala arvioida. Siksi rakensimmekin laskurin, jolla lasket sopivan kappalemäärän vaivattomasti. Alla olevan laskurin avulla voit laskea kuinka monta palovaroitinta taloyhtiöön tai asuntoosi tarvitaan.

Two columns
Vertical
Horizontal
Kuinka monta palovaroitinta tarvitset?
Palovaroittimien määrä:
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Palovaroittimen sijoitus

Palovaroittimen tehtävä on havaita savu ja varoittaa asukasta vaarasta. Koska savu nousee ylöspäin, tulisi palovaroitin sijoittaa huoneen korkeimpaan kohtaan, vähintään puolen metrin päähän seinästä, josta sen on helpointa havaita tulipalon aiheuttava savu.

Palovaroitin kannattaa sijoittaa eteiseen tai uloskäynnille vievään käytävään, sillä tärkeintä on päästä kulkemaan poistumisreitille mahdollisimman nopeasti tulipalon syttyessä. Lisäksi palovaroittimia suositellaan sijoitettavan jokaiseen makuuhuoneeseen tai muihin huoneisiin, joissa yövytään.

Huoneisiin, joissa on polttoainetoiminen laite, esim. takka, kaasuhella tai muu tulisija, tulisi palovaroittimen lisäksi asentaa häkävaroitin ilmoittamaan mahdollisesta huoneilmaan päässeestä myrkyllisestä hiilimonoksidista. Häkävaroitin ei ole pakollinen kiinteistön varuste, mutta sen asentaminen on suositeltavaa näissä tapauksissa. Huomioithan kuitenkin, että häkävaroitin ei korvaa pakollista palovaroitinta.

Kysy tarjous palovaroittimista

Onko taloyhtiössäsi palovaroittimien uusiminen edessä? Pyydä tarjous täyttämällä alla oleva lomake!