Kuusi syytä hankkia murtohälytin

Kuusi syytä hälytysjärjestelmän hankintaan

Kuusi syytä hankkia murtohälytin

Murtohälyttimestä on olemassa vanhentuneita mielikuvia, kuten turhat hälytykset ja kalliit kuukausimaksut. Tämän päivän hälytysjärjestelmässä kumpikaan näistä ei pidä paikkaansa. Nykyaikainen hälytysjärjestelmä ei ole kallis investointi ja sen avulla voi muuntaa kodin älykodiksi siten, että sähköllä toimivia laitteita ohjataan puhelinsovelluksella sijainnista riippumatta. Sama järjestelmä sopii niin pieniin kuin suuriinkin tiloihin.

Listasimme kuusi hyvää syytä hankkia murtohälytin

1. Turvallisuuden tunne

On tärkeää tietää, että kaikki on hyvin, vaikka et itse olisikaan paikalla. Tämä pätee niin mökiltä poistuessa, työpaikalla viikonlopun vietossa ollessa tai vaikka kotona, kun lapset tulevat koulusta ja olet itse vielä töissä. Hälytysjärjestelmään voi omien tarpeiden mukaisesti liittää ovihälyttimien ja liiketunnistimien lisäksi paljon muitakin ilmaisimia. Hälytyksen ollessa aktiivinen kameraliikeilmaisin lähettää kuvasarjan puhelimeesi, kun havaitsee liikettä. Ilmaisimet mittaavat myös lämpötilaa, joka on erinomainen ominaisuus esimerkiksi mökillä talviaikaan.

2. Ennaltaehkäisy

Varkaat ja ilkivallan tekijät tutkivat usein kohteensa etukäteen. Hälytysjärjestelmästä varoittavat tarrat eivät luo varkaille houkuttelevaa kohdetta, vaan tekijät etsivät mieluummin toisen kohteen. Jos kuitenkin kävisi niin, että kutsumattomat vieraat saapuvat paikalle, sireenin ääni saa mitä todennäköisimmin keskeytettyä puuhat.

3. Kiinteistön turvaaminen

Hälytysjärjestelmä ei suojaa ainoastaan ulkopuoliselta uhkalta. Kun järjestelmään liitetään myös palovaroittimet ja vesivuotovahti, saat tiedon hälytyksestä välittömästi puhelimeesi. Näin tulipaloon päästään reagoimaan heti ja vesivahingon aiheuttamat tuhot päästään minimoimaan.

4. Älykodin tuomat mahdollisuudet

Hälytysjärjestelmä on etäohjattava. Samaan järjestelmään voidaan liittää lukuisia ominaisuuksia. Älypistorasioiden avulla voidaan ohjata elektronisia laitteita, kuten vaikkapa kahvinkeitintä. Lisäksi valaistus, lämmitys, sähköovet tai vaikka puutarhan kastelulaitteet voidaan liittää järjestelmään ja sitä kautta ovat etäohjattavissa. Lisäksi asetuksiin on mahdollista liittää erilaisia laukaisimia, esimerkiksi liiketunnistimen havaitessa liikettä, sisällä syttyy valo, tms.

5. Valvonta antaa mielenrauhaa

Kaikilla, joilla on kulkuoikeus, on myös oma koodi tai tag (kulkulätkä). Tämä jättää lokitietoa siitä kuka tiloissa liikkuu milloinkin. Kotona tästä on hyötyä siten, että näet, kun lapsi on turvallisesti kotona, vaikka olisit itse vielä töissä. Lapsiperheille, yksin asuville tai yrityksiin, joissa ollaan toisinaan yksin, voidaan järjestelmään lisätä hätänappi. Nappia painamalla muiden käyttäjien puhelinsovellukseen tulee tieto hätätilanteesta. Mikäli teet lisäksi sopimuksen vartiointiliikkeen kanssa, voidaan hälytykset ohjata suoraan heille, jolloin joku saadaan paikalle tarkistamaan tilanne, jos et itse pääse.

6. Säästä sähköä

Älypistorasioissa on etäohjaus, jolloin laitteita voi laittaa pois päältä myös etänä, kun niitä ei tarvitse. Lisäksi älypistorasiat mittaavat energiankulutusta, jolloin energiasyöpöt paljastuvat. Älypistorasiat voi myös ajastaa siten, että sähköä käytetään vain tarpeeseen tai esimerkiksi siihen aikaan kun pörssisähkö on edullisimmillaan.

Tärkeintä on, että järjestelmä rakennetaan omien tarpeiden mukaisesti. Mahdollisuudet ovat laajat, mutta ensisijaisesti mietitään mikä ovat juuri sinun tarpeesi ja etsitään yhdessä ratkaisua siihen. Lue täältä, kuinka Vääksyn Konepiste löysi ratkaisun Alarm Kiinteistöturvan avustuksella.

Asennus ja myynti Päijät-Hämeen, Kouvolan, Hyvinkään, Hämeenlinnan ja Uudenmaan alueella, Alarm Kiinteistöturva, puh. 0103207180