Vesivahinko – valitettavan yleinen ja kallis painajainen
Vuosittain tapahtuu noin 40 000 – 60 0000 vesivuotovahinkoa. Vuotojen määrässä on viime vuosina havaittu jopa 26 % vuosittaista kasvua. Kasvu selittyy ennen kaikkea vanhentuneella kodinkone- ja putkistokannalla.
Vesivahingot tulevat kalliiksi – vältä suurimmat vahingot vesivuotoilmaisimella!
Taloyhtiöön voidaan asentaa langaton vesivuoto- ja kosteushälytysjärjestelmä. Kosteusanturi on asunnossa huomaamaton ja langattomuuden ansiosta kalliita ja aikaa vieviä johdotustöitä ei tarvita. Mikäli yksikin vesivahinko ennaltaehkäistään vesivuoto- ja kosteushälytysjärjestelmällä, on sen hankkiminen ollut kannattava päätös
Vesivahinkojen korjaaminen on sekä kallista, että aikaa vievää. Vesivahingot johtuvat harvemmin asukkaan virheellisestä toiminnasta, joten korjauskustannukset ovat yleensä taloyhtiön vastuulla. Yleisimmin vesivuotovahinko alkaa rakennuksen putkistosta tai vettä käyttävästä kodinkoneesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat näitä vahinkoja vuosittain lähes sadalla miljoonalla eurolla. Todelliset kustannukset ovat ainakin kolme kertaa korkeammat, sillä vakuutusyhtiö ei korvaa kaikkea riippuen vahingon syntymistavasta. Vakuutusyhtiöt korvaavat äkillisesti ja odottamatta syntyneet vahingot. Mikäli kosteusvaurion aiheuttaa muu kuin äkillisesti syntynyt vuotovahinko, saattaa vakuutusyhtiö jättää vahingon korvaamatta ja kustannukset jäävät pahimmassa tapauksessa kokonaan taloyhtiölle.
Lue vesivahinkojen vastuiden jakaantumisesta täältä.
Alarm Kiinteistöturva tarjoaa taloyhtiöille Päijät-Hämeen alueella kuukausihintaista palvelua, joka sisältää laitteet, asennuksen ja huollon. Vesivuoto- ja kosteushälyttimet asennetaan jokaisen asunnon riskialttiisiin paikkoihin. Mikäli anturi havaitsee kosteutta, se lähettää huoltomiehelle tai muulle valitulle taholle tiedon vesivahingon uhkasta ja tiedon, mistä asunnosta hälytys tulee.
Yksi kommentti artikkelissa “Vesivahinko – valitettavan yleinen ja kallis painajainen”
Kommenttiosio on suljettu.