Taloyhtiön kameravalvonta
Kameravalvonta ennaltaehkäisee tehokkaasti ilkivaltaa ja varkauksia. Kiinnijäämisen riski kohoaa ja tekijät saadaan vastuuseen. Taloyhtiön asukkaiden yksityisyyden suoja tulee huomioida siten, että asuntoa tai porraskäytävää ei saa kuvata ilman asukkaiden suostumusta. Yleisissä tiloissa ja piha-alueella kuvaaminen on sallittu, kunhan asiasta tiedotetaan kylttien ja tarrojen avulla.
Tyypillisiä valvottavia kohteita ovat:
Taloyhtiön varastotilat
Varastotiloissa varkailla on usein aikaa puuhailla, koska siellä ei liiku ihmisiä. Varastotilat voivat myös houkutella ylimääräiseen oleskeluun. Valvontakamerat ja niistä varoittavat kyltit vähentävät kiinnostusta ylimääräiseen oleskeluun tiloissa.
Pyörävarastot
Suurin omaisuusrikoksen kohde Suomessa, on pyörät, joita anastetaan vuosittain jopa 100 000. Kameravalvonnan avulla vähennät merkittävästi pyörävarkauksien riskiä.
Jätekatokset
Taloyhtiölle aiheutuu vuositasolla huomattavia kustannuksia jätekatoksiin tai taloyhtiön alueelle ilmestyneistä tavaroista, jotka kuuluisivat jäteasemalle. Kameravalvonta vähentää kiinnostusta tällaisten jätteiden hylkäämisestä taloyhtiön vastuulle – tai ainakin selviää, kenelle lasku osoitetaan.
Ulko-oven edustat
Sisäänkäyntejä voidaan turvata asentamalla valvontakamera ulko-oven ulkopuolelle. Porraskäytävään ei saa kuvata ilman asukkaiden lupaa.
Parkkipaikat
Ajoneuvoihin kohdistuu paljon ilkivaltaa ja varkauksia. Erityisesti parkkihalleissa tapahtuva ilkivalta voi tuottaa taloyhtiölle paljon ylimääräistä vaivaa ja kustannuksia.
Piha-alueet
Yhtiökokouksen päätöksellä taloyhtiön yhteistä piha-aluetta voidaan kuvata valvontakameroin, mikäli tällaiselle koetaan tarvetta.
IR-valolla varustetut valvontakamerat tuottavat selkeää kuvaa myös pimeässä. Kamerasta riippuen, pimeässä on mahdollista tuottaa jopa värikuvaa. Lue lisää artikkelistamme Kameravalvonnan ei tarvitse olla kallis investointi
Toimialueemme on Lahti ja Päijät-Häme. Ota yhteyttä: Alarm Kiinteistöturva, puh. 0103207180